No menu items!
More

    N-avem deocamdată drumuri expres, dar limita de viteză pe ele crește de la 100 la 120 km/h

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Parlamentul a schimbat viteza legală pentru drumurile expres de la 100 la 120 km/h, deși România încă nu are niciun drum expres. Primul va fi tronsonul din șoseaua Craiova-Pitești, care urmează să fie inaugurat înainte de Paște și care va avea 18 kilometri.

    Parlamentarii au votat în majoritate să mărească viteza legală pe drumurile expres, doar că… deocamdată nu avem astfel de drumuri. Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, o propunere legislativă a USR care prevede majorarea de la 100 km/h până la 120 km/h a limitei maxime de viteză în afara localităţilor pe drumurile expres. S-au înregistrat 283 voturi „pentru” şi o abţinere.

    Sunt însă în lucru două drumuri expres, Craiova – Pitești și un tronson din Brăila – Galați.

    Purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu: ”Primul va fi Lotul 1 Drumul Expres Craiova-Pitești (ocolire Balș), care se deschide înainte de Paște.

    Apoi, la sfârșitul lui mai, lotul 2 Craiova-Pitești (ocolire Slatina). Împreună au 40 de km și vor reprezenta primul tronson de drum expres construit până acum în România.”

    Vitezele maxime admise în afara localităţilor pentru autovehiculele din categoriile A şi B vor fi: 130 km/h pe autostrăzi, 120 km/h pe drumurile expres (faţă de 100 km/h cum este acum), 100 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 90 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

    Pentru autovehiculele din categoriile C, D şi categoria D1 vitezele maxime vor fi: 110 km/h pe autostrăzi, 100 km/h pe drumurile expres (faţă de 90 km/h cum este acum), 90 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 80 km/h pe celelalte categorii de drumuri.

    Pentru autovehiculele din categoriile A1, B1 şi C1 limitele de viteză vor fi 90 km/h pe autostrăzi, 85 km/h pe drumuri expres (faţă de 80 km/h cum este acum), 80 km/h pe drumurile naţionale europene (E) şi 70 km/h pentru celelalte categorii de drumuri.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro