No menu items!
More

    Războiul româno-român de pe șosele -18 accidente grave și câte 5morți/zi. Aceasta este media ultimilor trei ani, în România

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    O statistică sumbră, care poate fi numită ”carnagiu” sau ”războiul româno-român de pe șosele”. Statistica a fost prezentată astăzi, de ministrul MAI, Lucian Bode. Cifrele ne plasează pe primul loc în UE, în clasamentul țărilor cu cele mai grave accidente.

    Lucian Bode, ministrul MAI: „În ultimii trei ani, zi de zi, în cele 1.095 de zile au avut loc în medie 18 accidente grave, soldate cu 5 pierderi de vieţi omeneşti, în fiecare zi! Zilnic, timp de 3 ani, mor 5 oameni!”

    Declarația a fost făcută cu prilejul intrării în dotarea Poliţiei Române a 45 de laboratoare mobile de educaţie rutieră.

    „Aceste laboratoare educaţionale mobile, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro, achiziţionate în cadrul unui proiect european amplu, de aproximativ 5,2 milioane de euro, au ca scop conştientizarea şi responsabilizarea tuturor actorilor din societate, care din postura de participanţi la trafic se expun riscurilor majore atunci când încalcă regulile de circulaţie”, a mai spus Bode.

    Principalele trei cauze ale accidentelor grave se menţin aceleaşi în ultimii trei ani:

    1. viteza excesivă,

    2. indisciplina în trafic a pietonilor

    3. neacordarea priorităţii de trecere, fie a pietonilor, fie vehiculelor.

    Se poate analiza situația la infinit, se pot spune multe despre factorul uman, dar cel mai bine este să recitiți titlul: ”Războiul româno-român de pe șosele -18 accidente grave și câte 5morți/zi.”

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro