No menu items!
More

    Dragostea față de caii-putere, completată cu cea față de semeni. Motocicliștii de la „Roata de Foc”, alături de refugiații cazați la Sucevița

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Motocicliștii de la „Roata de foc” din Câmpina își turează motoarele, zilele acestea, însă, nu pentru vreun circuit, ci pentru a întinde o mână de ajutor refugiaților ucraineni. La Băicoi a fost deschis un centru de colectare pentru ajutorarea oamenilor greu încercați din cauza ororilor războiului. Toate donațiile vor merge în zona Sucevița.

    20 de motocicliști arată, în aceste momente dramatice pe care le trăiește poporul ucrainean, că dragostea față de caii-putere, adrenalină, miros de cauciuc ars și zgomot de motoare, poate fi completată și cu dragostea față de aproapele aflate în suferință.

    O frumoasă mobilizare și, din nou, o mișcare de solidaritate impresionantă față de vecinii noștri, alungați din țară, case și chiar din propriile vieți de războiul ce a pus stăpânire peste Ucraina.

    Adi Preda, reprezentant al Clubului „Roata de Foc” din Câmpina, a dat „tonul” unei inițiative menite să aducă un pic de alinare pentru aproximativ 90 de refugiați ucraineni, mame și copii, găzduiți la o pensiune din Sucevița. Sunt oameni din zona Kievului, care au trecut frontiera, unii cu mașinile proprii, alții pe jos, cu copii de mână, în brațe sau în cărucioare.

    „Am deschis un punct de colectare a donațiilor pentru refugiați, la Băicoi. Sunt oameni de rând, dar și antreprenori, care au răspuns pozitiv demersului nostru. Strângem alimente neperisabile, (ne-am interesat, e mare nevoie de ele), dar și produse de igienă personală și produse de îngrijire pentru copii. Am reușit să adunăm și o sumă de bani pe care o vom direcționa tot către aceste familii, găzduite la Sucevița. Din câte am înțeles, în acea zonă se află refugiați care vor să își continue drumul către alte țări din Europa, dar și persoane care spun că deocamdată așteaptă să vadă cum va evolua situația din Ucraina, sperând că lucrurile se vor calma și că se vor putea întoarce acasă cât mai curând”.

    Motocicliștii Clubului „Roata de foc” speră ca un prim transport cu ajutoare să ia drumul Suceviței sâmbătă.

    Dată fiind solidaritatea impresionantă a prahovenilor, empatia și dorința de a fi aproape de vecinii atât de greu încercați, băieții de la „Roata de foc” au în plan și un al doilea transport cu donații, care vor merge tot către zone în care sunt adăpostiți refugiați din Ucraina.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro