No menu items!
More

    ASF a înaintat Guvernului propunerea de HG care plafonează prețurile la polițele RCA

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Autoritatea de Supraveghere Financiară nu a precizat și limitele avute în vedere pentru plafonarea RCA-urilor, acestea urmând a fi făcute publice, după ce Guvernul va anunța că acceptă propunerea de emitere a HG.

    Sunt invocate tarifele de referință ca limite de plafonare, însă raportarea la valorile din 2021 ar însemna doar ca actualele tarife să nu mai crească, dar în niciun caz să revină la valori suportabile, așa cum au fost până la falimentul City Insurance.

    Dacă totuși vor fi avute în vedere alte limite, atunci situația ar putea fi acceptabilă și pentru asigurați.

    Președintele Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu:

    “În urma analizelor realizate cu privire la evoluția pieței RCA și la impactul unor tendințe speculative asupra consumatorilor, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a decis să înainteze Ministerului de Finanțe o propunere de Hotărâre de Guvern referitoare la limitarea tarifelor RCA la nivelul tarifelor de referință.

    Pentru protejarea consumatorilor și pentru stabilitatea piețelor pe care le supraveghează, Autoritatea face uz de toate resursele legislative și de reglementare de care poate dispune, împreună cu Guvernul României și cu alte autorități ale statului.

    Credem că Guvernul va lua în calcul cât de curând propunerea înaintată, tocmai în scopul protejării populației în fața tendințelor inflaționiste sau speculative”. 

    Revenim cu detalii, în funcție de reacția Guvernului la demersul făcut de ASF.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro