No menu items!
More

    În urma unui articol publicat de Icars, polițiștii au reușit identificarea unui șofer iresponsabil, însă nu-l pot sancționa pentru că legea nu-i ajută

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Revenim în atenția Parlamentului României cu un nou apel pentru modificarea legislației care ar permite utilizarea ca probe a înregistrărilor de pe camerele de bord ale autovehiculelor, mai ales că proiectul de lege deja există, însă zace prin sertarele legislativului.

    Reacția IPJ Prahova: ”În urma apariției în spațiul public a articolului cu titlul: ”Cum să nu conduci în apropierea trecerilor de pietoni! Atenția celei care traversa regulamentar i-a salvat viața’’, compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova este abilitat să comunice următoarele:

    Polițiștii Serviciului Rutier Prahova au identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Bacău iar în urma verificărilor în bazele de date s-a constatat faptul că acesta deține permis de conducere valabil.

    Conform art.109 din OUG nr.195/2002, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se face direct de către polițistul rutier, respectiv cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate și verificate metrologic.

    Cu privire la abaterile semnalate în domeniul legislației rutiere, întrucât sunt incidente prevederile legale de mai sus, conducătorului autoutilitarei i s-a atras atenția asupra necesității respectării regulilor de circulație și adoptării unui comportament preventiv, astfel încât să nu producă sau inducă o stare de pericol participanților la trafic.”

    Așadar, problema de ordin legislativ îi împiedică în prezent pe polițiști să sancționeze abateri evidente, care nu de puține ori pun în pericol vieți nevinovate. Mai mult decât să îi identifice și ”să le bată obrazul” celor în culpă evidentă, polițiștii nu pot face deocamdată.

    Citește AICI argumentele noastre în favoarea legalizării utilizării ca probe pentru imaginile camerelor de bord, precum și conținutul proiectului care este ignorat de legiuitori.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro