No menu items!
More

    7 morți și trei răniți într-o fracțiune de secundă. Cum s-a produs teribilul accident de pe DN 28, județul Iași (galerie foto)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    O clipă de neatenție, oboseala, o defecțiune tehnică sau stil iresponsabil de conducere – acestea sunt principalele cauze care generează cele mai cumplite accidente, capitol la care România ocupă prima poziție din Uniunea Europeană. S-a întâmplat din nou, de această dată pe 1 februarie 2022, în zorii zilei, pe DN28.

    7 persoane și-au pierdut viața și trei au fost rănite într-un eveniment rutier extrem de violent, în care au fost implicate o autoutilitară care transporta muncitori, o ambulanță SAJ care transporta o femeie însărcinată și un autocamion de mare tonaj.

    Cu greu s-a putut stabili dinamica accidentului, prima preocupare fiind starea victimelor. Inițial fuseseră identificate cinci persoane în stop cardio-respirator, apoi încă două. Nu s-a mai putut face nimic pentru resuscitarea lor. Femeia însărcinată, aflată în ambulanță, a scăpat cu viață, fiind preluată de un alt echipaj SAJ și transportată la spital.

    Imaginile de la locul impactului sunt terifiante. S-au văzut multe accidente în care au fost implicate camioane de mare tonaj, însă rareori acestea ajung ca cel care a provocat accidentul. Despre cum a ajuns și autoutilitara care transporta muncitori vorbesc imaginile. Cert este că viteza excesivă a cel puțin unuia dintre vehiculele implicate, însumată cu a celuilalt implicat în impact a putut produce scenele de coșmar care au urmat.

    Concluzia cercetării preliminare a polițiștilor: Vinovat ește șoferul autocamionului, un bărbat în vârstă de 30 de ani. Pe lângă acesta au mai decedat alte 6 persoane, aflate în autoutilitara în care camionul a intrat frontal, după ce acroșase ambulanța SAJ.

    Cine sunt cele 7 victime ale accidentului din Iași

    Potrivid informațiilor obținute de Ziarul de Iași, cele 6 victime din autoutilitară, care proveneau din două sate ale comunei Balş, lângă Târgu Frumos, lucrau în construcții şi mergeau la serviciu, în Iaşi. Şoferul autoutilitarei, Constantin P., avea doi copii.

    Șoferul camionului care a produs accidentul, Radu A., împlinise în urmă cu o lună 30 de ani şi urma să se căsătorească. Potrivit sursei citate, locuia în localitatea Dumeşti, unde recent îşi achiziţionase un teren. De obicei lucra în Anglia, dar pentru o scurtă perioadă de timp s-a întors în ţară şi s-a angajat la o firmă din judeţ. Tânărul era nemulţumit de salariul din ţară şi le-ar fi spus prietenilor că urmează să plece din nou în străinătate ca să strângă bani pentru nuntă.

    Oarecum atipic, dar deplin justificat, pe pagina oficială de facebook a Ministerului de Interne a fost postat următorul mesaj:

    MAI: Din primele date, un autocamion intră pe contrasens, acroșează o ambulanță, apoi intră în coliziune frontală cu o autoutilitară.

    Rezultatul: 7 persoane decedate și alte trei rănite.

    STOP! Este mult prea mult…DEMULT ESTE MULT PREA MULT!

    În doar câteva secunde 7 persoane și-au pierdut viața!

    Vă rugăm insistent! CONDUCEȚI PREVENTIV!

    Asigurați-vă temeinic atunci când intrați în depășire!

    Atenția trebuie să fie la drum, nu la telefonul mobil!

    Nu circulați peste viteza legală admisă, nu conduceți sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe interzise!

    Nu uitați că nu sunteți singurii participanți la trafic, iar șoselele nu vă aparțin! Teribilismul vostru poate face ca această imagine să fie ultima amintire a familiei despre voi!

    ÎNȚELEGEȚI O DATĂ PENTRU TOTDEAUNA!”

    *** Echipa ICars.ro nu are în vedere în politica editorială publicarea accidentelor rutiere, făcând acest lucru doar în cazuri excepționale, atunci când reiterăm apelul la conducere preventivă.

    SURSA FOTO – ISU IAȘI

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro