No menu items!
More

    Încă un șofer de 72 de ani, pe contrasens, pe autostrada A1. Insistăm pentru revizuirea legislației prin care se acordă avizul medical pentru șoferi

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Se întâmplă destul de des să publicăm astfel de imagini, care sunt un semnal de alarmă foarte serios în privința capacității de a conduce după o anumită vârstă.

    Și nu este vorba despre lipsa de respect față de persoanele de vârsta a treia, ci despre dorința de a le proteja și a ne proteja în fața pierderii capacităților de a șofa odată cu trecerea anilor.

    Discuțiile pe această temă sunt întotdeauna controversate, cei vizați venind imediat cu argumentul: ”dar cei tineri… ce nenorociri produc”. Într-adevăr, accidentele sunt cauzate de toate categoriile, însă cauzele sunt diferite. Dacă cei tineri sunt lipsiți de experiență și uneori teribiliști, cei mai în vârstă au probleme de cu totul altă natură. Nu spune nimeni că după 70 de ani nu ar trebui să mai conducă, însă insistăm pentru revizuirea legislației care stabilește periodicitatea efectuării controalelor medicale, acestea fiind necesare anual.

    În plus, se pune și problema rigurozității acestor examene medicale, nu de puține ori ele fiind făcute doar pentru ca unele clinici să încaseze taxa aferentă, iar personele examinate să fie declarate apte fără a fi testate cât se poate de serios.

    Imaginile următoare au fost surprinse pe Autostrada A1, între Sibiu și Sebeș. Un bărbat aflat la volanul unei Dacia Logan a fost filmat cum conducea cu viteză pe contrasens chiar pe banda a doua. Șoferul a cărui cameră de bord a surprins deplasarea pe contrasens a reușit să evite la timp un accident frontal. Șoferul vinovat, în vârstă de 72 de ani, a fost oprit de polițiști, înainte să producă o tragedie. Poliţiştii l-au amendat cu 870 de lei şi i-au suspendat dreptul de a conduce timp de 60 de zile.

    Sursa video Dani Popescu

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro