No menu items!
More

    Numărul accidentelor grave cu trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii patru ani

    Publicat pe:

    Statistica a fost comunicată de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România. Creșterea accidentelor cu trotinete electrice vine pe fondul creșterii vânzărilor acestora și a modului iresponsabil în care sunt conduse de o parte a deținătorilor.

    Sunt ușoare, se conduc cu viteză destul de periculoasă, apar de niciunde, iar unii dintre cei care le manevrează nu respectă regulile de circulație, crezând că se pot strecura oricum și că ceilalți participanți la trafic sunt datori să îi evite în orice circumstanțe. Nu întotdeauna au noroc.

    UNSAR: ”Numărul accidentelor grave de circulaţie în care au fost implicaţi conducătorii de trotinete electrice a crescut de aproape 20 de ori în ultimii 4 ani.

    Potrivit datelor puse la dispoziţie de către Inspectoratul General al Poliţiei Române, în acest interval de timp, în România, s-au produs 198 de accidente grave în care au fost implicate trotinete electrice.

    Urmare a acestora, 13 persoane şi-au pierdut viaţa, peste 200 de persoane au fost rănite grav şi 12 rănite uşor.”

    Majoritatea accidentelor s-au produs din vina conducătorilor de trotinete, principala cauză fiind abaterile săvârşite în trafic, precum neadaptarea vitezei la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii vehiculelor, neasigurarea la schimbarea direcţiei de mers şi circulaţia pe sens opus.

    În realitate, numărul total al accidentelor rutiere în care sunt implicaţi utilizatorii de trotinete electrice este mult mai mare, având în vedere faptul că singurele evenimente care sunt evidenţiate din perspectivă statistică sunt cele soldate cu victime, soluţionate de către Poliţie (este plauzibil ca multe dintre accidentele soldate numai cu pagube materiale să nu fi fost declarate).

    Mai mulţi asiguratori oferă produse de asigurare care oferă protecţie financiară şi pentru astfel de situaţii neprevăzute.

    În cazul în care o persoană care circulă cu trotineta electrică sau cu bicicleta accidentează pe cineva sau provoacă o daună materială, costurile financiare rezultate pot fi preluate de asigurător, în limita de răspundere acoperită prin poliţa achiziţionată.

    Dacă o asigurare de răspundere civilă dedicată trotinetelor ajută atunci când accidentul s-a produs din vina conducătorului acesteia, provocând daune unor terţi, pentru cel vinovat, o poliţă de asigurare de accidente persoane, de sănătate sau de viaţă poate fi o soluţie eficientă în cazul în care este nevoie de îngrijiri medicale.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro