No menu items!
More

    Topul urâțeniei auto – 10 modele pe care nu le vrei nici gratis

    Publicat pe:

    Gusturile nu se discută, însă rămâne întrebarea: ce te-ar putea determina să îți cumperi o asemenea mașină? Întrebarea este justificată, în condițiile în care multe dintre modelele care urmează chiar și-au găsit clienți. Ceea ce urmează este un moment asumat de echipa icars.ro, site de anunțuri auto gratuite, pe care nu găsiți ceea ce urmează. Să mai și zâmbim! 🙂

    *Dacă printre cei care ne citesc sunt și posesori ai vreunuia dintre modelele de mai jos, dați pe articolul următor, pentru că aici nu găsiți nimic interesant.

    ”Gratis să mi-o dai și nu aș conduce așa ceva”, spun mulți dintre cei care le-au văzut pe șosele. Ce o fi fost în mintea carosierilor, a designerilor care par să fi avut două mâini stângi sau au visat să iasă din tipare, fără să bănuiască că ajung în zona amuzamentului pasionaților de mașini?

    Desigur, clasamentul este unul subiectiv, putând fi modificat în funcție gustul fiecăruia. Sunt sute de modele pe care le considerăm urâte, însă astăzi ne oprim la 10 dintre acestea.

    Locul 10 – TRABANT 601

     

    Produs în RDG (jumătatea comunistă a Germaniei), între anii 1957-1991, Trabi s-a vrut o mașină low-budget, accesibilă tuturor. Este mașina pe seama căreia s-au făcut cele mai multe bancuri, dar și mașina care și-a câștigat mulți fani. Un motor în doi timpi, de 600 cmc și 20 de cai putere, plus o dâră imensă de fum albăstrui din cauza ungerii prin amestec de benzină cu ulei. Să mai adăugăm și caroseria din ”carton presat”, un amestec de origine textilă care nu oferea pic de siguranță. După terminarea ciclului de viață pentru motor, Trabi putea fi lesne utilizat pentru creșterea păsărilor de curte, fiind suficient să fie lăsat un geam deschis, în cazul în care nu era deja căzut. Nici aviara nu îndrăznea să se apropie.

    Cu toate acestea Trabi are ceva fani, unii organizați în cluburi. ”O fi urâtă”, dar e șic, o apariție exotică și polunată, care rareori mai poate fi văzută pe șosele. Dacă un Trabant se ține după tine pe șosea, indiferent cu ce viteză conduci, ia în calcul că șoferul și-a agățat bretelele de bara din spate a mașinii tale.

    Locul 9 – NISSAN CUBE

    Ce poți face dintr-un aparat de aer condiționat, atunci când nu mai poate fi reparat? Se pune un motor în el, se decupează partea superioară pentru a face loc geamurilor, apoi i se pun niște faruri, nu contează de care, pentru că nu mai schimbă cu nimic situația.

    Încă de la primul model japonezii par să fi vrut să testeze limitele fanilor Nissan. Nu am văzut pe la noi niciun exemplar, dar este cert că în lume s-au vândut, atât timp cât modelul Cube (foto – nume justificat) a fost produs între 2009 și 2014. Nici predecesorul nu arăta mai bine, însă să-i faci și facelift în 2009 și să insiști este deja prea mult. Un instalator bine dotat cu echipamente poate să folosească modelul și pe post de ladă de scule.

    Locul 8 – ASTON MARTIN LAGONDA

    Când spui Aston Martin te gândești la James Bond, la eleganța britanică pe care o combini cu sportivitatea. Când privești modelul Lagonda te gândești că te caută traficanții de organe și fugi. Modelul a fost produs între anii 1976 și 1990, fiind posibil ca britanicii să fi sudat tablele pe care le-au găsit în garaj, rămase după modelele de succes, pe care apoi le-au luat la ciocănele în zona capotei și a ieșit ce vedeți în imagine. Chiar dacă nu acesta a fost scopul, mașina poate fi folosită de firmele de pompe funebre și nimeni nu se prinde că nu a fost un model dedicat.

    Locul 7 – BMW ISSETA

    Am zis BMW? Scuze! Modelul a apărut 1953, fiind în producție cu mici modificări până în 1961. Este posbil ca acționariatul de la BMW să fi dorit să le facă o surpriză plăcută distribuitorilor de pateuri calde, altfel nu se explică de ce să fi produs un melc pe trei roți, în unele cazuri pe 4 dispuse bizar. O minte inovativă i-ar fi putut pune un mâner pe plafon, utilizând apoi Isetta ca pe un fier de călcat.

    Locul 6 – TATRA T603

    Cehii se pricep de minune la autocamioane foarte puternice. Foarte puternică pentru acele vremuri a fost și Tatra T603 (1956 – 1962), doar că nu era camion. Dar ce era? Ne uităm cu atenție la imagine și ne gândim la un woombat, născut și crescut într-o sticlă subdimensionată. Când a reușit să se elibereze era prea târziu să mai arate ca un animal, așa că a devenit mașină, păstrându-și liniile genetice. Motorul era însă remarcabil, un HEMI V8 de 2545 cmc, care ajunsese și la raliuri și care evident consuma puțin, 5 litri și două găleți/100km.

    Locul 5 – SSANGYONG RODIUS

    Este atât de urât din față, încât am decis să vi-l prezentăm din spate, unde este la fel de urât, dar măcar nu ne privim ochi în ochi. Am avut o dilemă! Nu eram foarte siguri dacă de la SsangYong este mai urât modelul Korando decât Rodius, așa că am pus la întâmplare unul dintre ele. Suspiciunea noastră este că cei de la SsangYong au și o fabrică de mobilă, iar tâmplarul și-a luat part-time și la cea de automobile, pe unde trece în momentele sale de depresie profundă. Nu intrăm in detalii tehnice, pentru că nu ne interesează ce are sub capotă. Ziceți merci că are…

    Locul 4 – NISSAN JUKE

    Aici este discutabil. Doamnele și domnișoarele văd o mașină sexy, în timp ce domnii văd o creatură care vine de parcă se duce. Ce o fi vrut autorul să spună cu această creație? Nu exludem ca, după fuziunea Nissan cu Renault, francezii să fi vrut să se răzbune și să-i termine pe japonezi. Pentru a elimina orice fel de confuzie, în imagine avem un Nissan Juke pozat din față, nu din spate.

    Locul 3 – Zündapp Janus

    În timpul celui de-al doilea război mondial făceau motociclete. Și ce motociclete… Au păstrat oarecum tradiția, dar au mai adugat două roți. Priviți totuși imaginea și observați două aspecte semnificative: dispunerea banchetelor spate în spate, de parcă cei care călătoreau cu ea erau certați și felul în care se face accesul în această superbă mașină. Nu are uși laterale, fiind probabil gândită ca atunci când o ia la vale fără șofer, iar acesta are norocul să o prindă din urmă, să se urce în ea ca în ultimul vagon al unui tren care nu oprește în orice haltă. Zündapp Janus a fost fabricat între 1957 și 1958, renunțându-se probabil la producție pentru că în showroom clienții nu știau pe unde să intre în mașină, fiind privați de posibilitatea unui test-drive.

    Locul 2 – TOYOTA MIRAI

    Priviți-o doar din spate! Ați simțit vreodată nevoia să dați ceva de pomană unei mașini? Noi asta am simțit, cuprinși de o milă nefirească pentru un amestec de fier și plastic. Din față pare Megatron din Transformers, după ce a fost înmatriculat o lună în Vaslui. Se vrea totuși un model revoluționar, care regenerează energia și face planeta mai curată, dar și mai săracă în mașini frumoase. Deși Toyota este un brand excepțional, unul cu adevărat premium, se pare totuși că are și o divizie de glumeți, debutul în glume auto fiind făcut cu hybridul Prius. De menționat este faptul că ultimul model arată senzațional!

    Locul 1 –  FIAT MULTIPLA

    Tudor Arghezi – “Din bube, mucegaiuri şi noroi/ Iscat-am frumuseţi şi preţuri noi.” Acesta ar fi trebuit să fie sloganul în campania de marketing pentru Fiatul Multipla. Producția a început în 1998 în Italia. Când am văzut prima oară pe șosea așa ceva, am crezut că a avut loc un accident nuclear la uzina din Torino, iar modelul în cauză se afla în parc, gata de livrare. Inițial arăta altfel, că doar italienii sunt carosieri renumiți, nu e cazul și celor de la Fiat, dar tot itaieni sunt și ei, însă suflul exploziei a transformat modelul în bază într-unul cu daune multiple, de unde și rebranduirea. Estetic este daună totală, remarcabilă fiind economia făcută la fabricarea farurilor, ceea ce nu-i puțin lucru într-o economie aflată în recesiune. Cum europenii au râs copios, italienii de la Fiat s-au dovedit totuși buni afaceriști, vânzând circul de stat chinezilor, care au continuat să producă modelul până în 2013, un adevărat concurent pentru tradiționala rișcă.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro