More

  Greșeala frecventă care poate ucide în trafic (video)

  Publicat pe

  Să nu încetinești la trecerile de pietoni = să poți ucide în orice clipă. Este una dintre cele mai frecvente greșeli pe care mulți șoferi o fac pe drumurile publice.

  Legislația este cât se poate de clară în privința obligativității încetinirii autovehiculelor la apropierea de trecerile pentru pietoni: 30 km/h în localitate și 50km/h în afara ei. Ar fi limitele care ne permit să oprim în condiții de siguranță, acea marjă în care putem reacționa, chiar și în cazurile în care pietonii nu se asigură la traversare.

  Atent sau nu, un pieton lovit pe trecere atrage automat vinovăția șoferului. Se discută frecvent în spațiul public despre lipsa marcajelor dau semnalizarea rutieră deficitară, însă în cazul de astăzi este exclusiv vorba despre inconștiența unui șofer.

  De ce spunem că este o greșeală frecventă. Poate că i-ar fi fost mai greu să observe apropierea de o trecere, însă un șofer prudent, chiar și cu mai puțină experiență, trebuie să sesizese când mașina pe care o devansează încetinește sau oprește. Asta poate însemna că o face la o trecere de pietoni sau pentru a evita un alt obstacol de pe un drum public. Într-o astfel de situație, atenți la trafic, trebuie să procedăm în consecință și să ne asigurăm că nu ajungem ca șoferul din imagini.

  Concret, un pieton se angajează în traversare. Pe banda din dreapta șoferului care urmează să greșescă un altul oprește pentru a acorda prioritate. Cel în culpă sesizează prea târziu și apasă pedala de frână, însă norocul său a fost că femeia aflată pe trecere îl observă și se oprește brusc, salvându-și astfel viața.

  sursa video – fb Marian Pertea (Ploiești)

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  ANUNȚURI NOI

  Nou pe iCars.ro