No menu items!
More

    Aglomerația în trafic nu îți permite să faci asta – Video, pe contrasens în giratoriu

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Nimănui nu-i place aglomerația și nimeni nu își dorește să piardă prea mult timp în trafic. Astfel de nemulțumiri nu ne dau însă dreptul să procedăm precum șoferii din imaginile pe care le veți vedea la finalul acestui text.

    Avem obiceiul să ne plângem din cauza infrastructurii rutiere deficitare. În bună măsură avem dreptate, după peste 30 de ani de taxe și impozite plătite, care nu se regăsesc în modernizarea drumurilor din România. Se puteau face multe, dar este o discuție inutilă în acest moment.

    La fel de adevărat este că nu suntem singurii care ne confruntăm cu probleme de trafic. Știți foarte bine ce se întâmplă în marile orașe ale lumii, unde, deși sunt mult mai multe benzi, înmulțirea autovehiculelor și densitatea populației generează probleme similare.

    În astfel de situații ne cam pierdem răbdarea și apar frustrările. Dar, indiferent de argumente, mai mult sau mai puțin obiective, nu avem voie să nu respectăm legislația rutieră.

    Chiar dacă de apropiem de o zonă în care putem vira stânga sau dreapta pentru a ne continua deplasarea în afara coloanei, trebuie să așteptăm până când putem face o astfel de manevră. Contraexemplul vine dintr-o filmare realizată de un motociclist, în care veți vedea cum este suficient ca unul să intre pe sens interzis într-un giratoriu, exemplul lui fiind urmat imediat și de alți participanți la trafic la fel de ”descurcăreți.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro