No menu items!
More

    Șofer kamikaze – Ar avea câștig de cauză în instanță, dacă i se reține permisul? (VIDEO)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    O situație des întâlnită în traficul rutier, cu un șofer iresponsabil, depășind o coloană pe serpentine, deși se apropie de o curbă la dreapta, fără vizibilitate. Filmarea are însă o particularitate care merită discutată.

    Camera de bord a unui alt autovehicul, al cărui șofer circula regulamentar, surprinde o situație generată de un șofer iresponsabil, care nu se pune în pericol doar pe el, ci și pe cei aflați în trafic.

    Înregistrarea a fost făcută în zona Bran-Moeciu. Deplasarea se face în coloană, pe sensul de coborâre. Șoferul unei Dacia Logan intră în depășirea coloanei, peste linia continuă, deși este evidentă lipsa de vizibilitate în apropierea unei curbe la dreapta. Revine în coloană, imediat din curbă observându-se venirea unui camion.

    Este inutil să mai spunem la ce riscuri se expune dar mai ales îi expune pe ceilalți, care în orice moment pot fi implicați într-un accident pentru care nu au nicio vină.

    După cum știți, astfel de șoferi nu pot fi sancționați pe baza înregistrărilor de pe camerele de bord, ci doar dacă abaterile sunt constatate în mod direct de către polițiști.

    Particularitatea înregistrării constă în lipsa marcajului rutier pe o porțiune a drumului. În cazul în care un polițist ar fi constat abaterea, șoferul vinovat ar fi putut invoca acest aspect în instanță. Știm, veți spune că asta nu este o scuză, și într-adevăr nu este, dar au existat astfel de cazuri în instanțele de judecată, șoferii având câștig de cauză.

    Nerefacerea marcajelor rutiere după asfaltarea unor tronsoane poate genera situații de care unii șoferi vor profita. Unul ca cel din imagine nu va recunoaște niciodată că a intrat în depășire peste linia continuă.

    În mod normal, șoferul nu are niciun fel de scuză pentru modul iresponsabil în care conduce. Dacă acum a scăpat, continuând în același stil este doar o chestiune de timp până când va fi autorul unui accident.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro