No menu items!
More

    El este Dumnezeul șoferilor fără permis: le-a declarat polițiștilor că a primit un permis de conducere ”cadou” de ziua lui

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Ceea ce urmează pare o secvență desprinsă din filmele de comedie, unde pentru a face oamenii să râdă e permis aproape orice. Doar că, fiind vorba despre cum sunt puse viețile celor din trafic în pericol, râsul dispare brusc.

    Merită însă să vă povestim un caz descoperit de Poliția de Frontieră de la punctul de trecere Bumbăta din Iași.

    Poliția de Frontieră: „În data de 16 iulie a.c., în jurul orei 13.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Bumbăta – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a intra în ţară, ca pasager într-un microbuz, un cetăţean din R. Moldova, în vârstă de 20 de ani.

    În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali a descoperit asupra tânărului, ascuns în vederea sustragerii de la control, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor române, cu datele sale de identificare.

    Cu ocazia verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplineşte condițiile de formă și fond ale unui document autentic, fiind fals. 

    Tânărul a declarat că a primit cadou permisul de conducere, de ziua sa de naștere, de la prieteni, și că nu a utilizat niciodată documentul.”

    Cazul a ajuns imediat în spațiul public, unde mai toți au luat ”de bună” scuza tânărului, fără să se întrebe dacă acesta chiar a primit un astfel de ”cadou” sau s-a gândit să îi ia peste picior pe polițiști.

    Indiferent de situație, ”Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale.”

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro