No menu items!
More

    Una dintre puținele dovezi de civilizație pe șoselele din România. Învățăm cum să facem culoar pentru mașinile de intervenție (FOTO)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Avem multe de învățat despre civilizație, mai ales despre cum trebuie să ne comportăm în trafic, atât în timp ce conducem cât și în situații speciale. Un accident teribil produs pe Centura de Vest a Ploieștiului a avut și o situație remarcabilă, despre care vorbim astăzi.

    Tragedia s-a produs marți dimineață, în momentul în care șoferul unui camion de mare tonaj oprise pentru că avea o problemă tehnică. Din spate, șoferul unui alt camion similar celui oprit a venit cu viteză, șoferul acestuia din urmă intrând în plin în spatele celui staționat.

    Din nefericire, șoferul primului camion se afla în spatele mașinii sale, așa că nu a avut nicio șansă, fiind strivit între mastodonți. Șoferul vinovat de producerea accidentului a rămas încarcerat în cabina strivită, însă a fost extras de echipajele ISU Prahova, fiind conștient.

    Mai multe detalii și imagini de la accident puteți vedea AICI.

    Accidentul în sine este o tragedie, care spune multe despre neatenția la volan. În continuare, vorbim despre o altă situație întâlnită la acest eveniment rutier, o situație care merită promovată ca un bun exemplu de comportament în trafic.

    Imaginea care ilustrează acest articol este adevărata lecție pe care mulți ar trebui să și-o însușească: cum oprești autovehiculul, în cazul în care traficul rutier se blochează din cauza unui accident.

    Din nefericire, prin natura meseriei am văzut multe evenimente rutiere, la care echipajele de la poliție, ISU și ambulanță au ajuns cu greu. S-a întâmplat asta pentru că nu toți șoferii știu să se comporte, în sensul în care să oprească astfel încât să creeze culoar de deplasare pentru autovehiculele de intervenție.

    Inutil să mai spunem că este o problemă de viață și de moarte rapiditatea cu care ajung aceste echipaje. La fel de adevărat este că și configurația drumului trebuie să permită, dar situația prezentată astăzi este un bun exemplu de comportament.

    Centura de Vest a Ploieștiului este un astfel de drum, care permite șoferilor să oprească în extremitățile sensului lor de deplasare (stânga-dreapta), astfel încât să creeze culoar de deplasare pe mijlocul sensului.

    După cum observați în imagine, situația pe care insistăm chiar s-a întâmplat, șoferii obligați să oprească având un comportament care merită apreciat. Știm, astfel de lecții/obligații sunt de domeniul firescului în țările civilizate, tocmai de aceea am considerat că merită remarcat că începe să se întâmple și la noi.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro