No menu items!
More

    Legendara dubiță Volkswagen BUS reapare după 20 de ani, acum în varianta electrică – ID Buzz

    Publicat pe:

    A făcut istorie în domeniile mașinilor de familie pentru excursii, dar și în transportul de mărfuri ușoare. Încă din anii 60 devenise simbolul generației flower – power, fiind și acum o piesă dorită de colecționari.

    De-a lungul anilor a avut parte de restilizări, conform așteptărilor clienților, bucurându-se de același succes.

    Volkswagenul dubiță a avut numeroase denumiri oficiale (Bus sau Transporter), dar și porecle, câștigându-și celebritatea prin apariții în numeroase filme artistice dar și în serii animate (Sandy Bell).

    Acum aproximativ 20 de ani dispărea din vânzările de pe piața americană, zonă unde se pare că s-a bucurat de cel mai mare succes în vânzări.

    Germanii din grupul VAG își încearcă acum norocul, restilizând dubița și lansând-o în varianta electrică ID Buzz

    Dubița Volkswagen va fi vândută din nou pe piața nord-americană începând din 2024, după o pauză de 20 de ani. Celebrul model va fi însă electric, scrie Reuters.

    Prin introducerea modelului complet electric ID. Buzz, producătorul german va include și o versiune cu dimensiuni mai mari cu o baterie mai mare, de 85 kWh, pentru sporirea autonomiei.

    ,,Cu generaţia T4, dubiţa VW a ieşit de pe pieţele din SUA şi Canada în urmă cu 20 de ani. Dar dubiţa, aşa cum este denumit modelul VW între New York şi San Francisco, şi-a menţinut popularitatea până în zilele noastre”, se arată într-un comunicat al Volkswagen.

    Pentru piața din America de Nord, modelul ID. Buzz va fi produs la uzina Volkswagen din Hanovra, Germania, iar bateriile pot fi încărcate în staţiile rapid de reîncărcare, în 25 minute, de la 10 la 80%.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro