No menu items!
More

    Taxa de pod de la Fetești va fi suspendată de la 1 iunie

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Taxa de pod de la Fetești pe Autostrada Soarelui va fi suspendată începând cu data de 1 iunie. Măsura se va aplica până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023.

    Românii care vor merge la mare, începând cu data de 1 iunie, nu vor fi obligați să plătească taxa de pod de la Fetești. Cel puțin așa prevede un proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu.

    Aplicarea tarifului de trecere pentru utilizarea podului de la Fetești peste Dunăre ar urma să fie suspendată.

    Măsura a fost propusă având în vedere că, în prezent, se efectuează lucrări de reabilitare a Podului peste brațul Borcea și au fost instituite restricții de circulație pe A2 între Fetești și Cernavodă, fiind închis sensul de circulație Constanța – București, circulația vehiculelor desfășurându-se pe podul alăturat pe o singură banda pe sens, între km 147+015 și km 144+235.

    Potrivit proiectului postat pe site-ul Ministerului Transporturilor, în perioada estivală se estimează o creștere substanțială a numărului de vehicule pe Autostrada București – Constanța, cu vârfuri ridicate de trafic pe sensul București – Constanța la sfârșit de săptămână.

    Pentru evitarea aglomerărilor formate începând cu zona de instituire a restricției (pe fiecare sens de mers) și în vederea fluidizării traficului, prin prezentul proiect de ordin se propune suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă.

    Suspendarea aplicării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se va aplica pentru toate categoriile de vehicule, în perioada 01 iunie 2023 și până la finalizarea lucrărilor de reabilitare a Podului peste brațul Borcea, dar nu mai târziu de 31 august 2023”, se precizează în proiectul propus.

    Citește și ”Se schimbă tarifarea pentru rovinietă. Noul proiect diferențiază mașinile și în funcție de norma de poluare”

    Impactul financiar estimat ca urmare a aplicării acestei măsuri, raportat la veniturile încasate în aceeași perioadă a anului 2022, potrivit proiectul promovat pe site-ul Ministerului Transporturilor,  se ridică la valoarea de 51.737.435 lei (din care: iunie – 13.251.283 lei, iulie – 18.734.151 lei și august 19.752.001 lei).

    Propunerea a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului de Administrație al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. nr. 7 din 17.05.2023.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro