No menu items!
More

    Cum ne încadrăm în intersecții? Situația enervantă a virajului la dreapta

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Sunt situații din trafic care produc stări de nervozitate și care cu puțină înțelegere din partea șoferilor ar putea fi evitate. Mai mult decât atât, traficul rutier s-ar fluidiza.

    Astăzi, într-o nouă ediție a vlogului ICArs, am decis să nu abordăm probleme tehnice sau de estetică auto, așa cum facem de obicei, ci o problemă de trafic rutier.

    Este vorba despre benzile pe care trebuie să ne încadrăm pentru a vira la dreapta în intersecții. Am spus în titlu că este o situație enervantă pentru că neînțelegerea ei de către unii șoferi generează situații deloc plăcute, uneori chiar șicanări sau violențe.

    Vom exemplifica în filmare cu două situații diferite, în sensul în care marcajul rutier din prima intersecție este cât se poate de clar și arată că acea bandă este destinată exclusiv celor care urmează să vireze la dreapta.

    În cea de a doua situație, pe prima bandă din cele două pe sens, șoferii se pot încadra atât pentru a vira la dreapta, cât și pentru a merge înainte.

    Problemele apar când cei din spate nu văd marcajele rutiere, cele din Ploiești fiind jalnice, sau când le văd dar nu le înțeleg și încep să claxoneze.

    Vizionare plăcută și utilă!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro