No menu items!
More

    Apar 45 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, în Ploiești, prin PNRR

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Primăria Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, a câștigat finanțarea, prin PNRR, în vederea achiziționării a 45 de stații de încărcare pentru mașini electrice. Valoarea acestor stații este de 1.125.000,00 euro, fără TVA, respectiv 5.538.037,50 lei, fără TVA.

    Municipiul Ploiești va avea zeci de stații de încărcare pentru mașinile electrice. Primăria Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, a anunțat că a câștigat finanțare, prin PNRR, pentru achiziționarea a 45 de stații de încărcare pentru mașinile electrice.

    Valoarea acestor stații, potrivit Primăriei Ploiești, este de 1.125.000,00 euro, fără TVA, respectiv 5.538.037,50 lei, fără TVA și va fi suportată din alocarea suplimentară asigurată de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

    „Municipiul Ploiești a depus spre finanțare, prin PNRR, în cadrul componentei C10 – Fondul local, proiecte însumând 61.494.368,4 lei, fără TVA, toate acestea fiind aprobate la finanțare. În acest context este de remarcat faptul că rata de aprobare a proiectelor respective  este de 100%”, a precizat Primăria Ploiești.

    Reamintim faptul că Primăria Ploiești a solicitat finanțare și pentru achiziționarea a 22 de autobuze electrice, în parteneriat cu Ariceștii Rahtivani, proiect care vizează și amplasarea a 22 de stații încărcare lentă și a alte opt stații de încărcare rapidă.

    Prima stație de încărcare pentru mașinile electrice amplasată de o autoritate publică în Ploiești a fost cea de la Consiliul Județean Prahova, în 2019, după ce instituția a achiziționat o mașină electrică prin Programul Rabla Plus.

    Ulterior, în cadrul programului derulat de Ministerul Dezvoltării pentru achiziția de autobuze electrice, în 2022, la depoul TCE de la Podul Înalt din Ploiești a început amplasarea a trei stații de încărcare rapidă și a nouă stații de încărcare lentă după ce în municipiu a sosit primul autobuz electric.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro