No menu items!
More

    Primii și ultimii kilometri de autostradă din 2022 în România

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Spre deosebire de anii în care nu s-a mișcat nimic în direcția construirii de autostrăzi, cheltuindu-se sume fabuloase pe studii de fezabilitate, măcar acum se mișcă și sunt proiecte importante în derulare.

    Asociația Pro Infrastructură anunță că 15 decembrie este data asumată pentru inaugurarea primei secțiuni din mult-așteptata Autostradă A1 Sibiu-Pitești.

    Filmare aeriană din 27 octombrie: https://youtu.be/Qc0ERA70FZo. Hartă interactivă: https://bit.ly/3mwFb0q.

    Austriecii de la Porr au noroc de vreme perfectă ca să finalizeze ultimele elemente necesare deschiderii circulației: hidroizolația pe câteva poduri, straturile de asfalt pe unele zone și restul de marcaje rutiere și parapete de protecție.

    Constructorul are toate șansele să dea lotul în folosință în jur de 15 decembrie, înainte de termenul contractual, dar este greu de crezut că va finaliza lotul 1 la termenul din contract, acestuia rămânându-i doar un an la dispoziție din cei 3 contractuali.

    Chiar dacă vorbim de doar 13,17 kilometri între Șelimbăr și Boița, ”ciotul” este foarte important pentru traficul de tranzit, scutind șoferii de aglomerația din Tălmaciu și de intersecția DN1-DN7, dar și pentru localnicii care vor scăpa în mare măsură de zgomot, poluare și de pericolul traversării drumului național.

    Costul unui kilometru este de peste 9 milioane de euro, fără TVA. Lucrările au început în martie 2020 și au avut ca termen de execuție 36 de luni.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro