No menu items!
More

    Posibil abuz de poziţie dominantă al Auto Italia, investigat de Consiliul Concurenței

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Consiliul Concurenţei a anunţat marţi că a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Auto Italia Impex SRL, pe piaţa furnizării de piese de schimb originale pentru mărcile din portofoliul companiei.

    Info CC: ”Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind un posibil abuz de poziţie dominantă al Auto Italia Impex SRL, pe piaţa furnizării de piese de schimb originale pentru mărcile din portofoliul companiei.

    Autoritatea de concurenţă are indicii că Auto Italia ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa furnizării de piese de schimb originale pentru mărcile din portofoliul companiei atât prin aplicarea de condiţii inegale pentru aceleaşi servicii oferite partenerilor comerciali, cât şi prin ruperea relaţiilor contractuale pe motiv că partenerul refuză să se supună unor condiţii comerciale nejustificate.”

    Ca orice afacere și cele din domeniul auto trebuie să respecte legile/regulile concurenței loiale și să nu profite de pozițiile dominante conjuncturale

    Compania este importatorul oficial în România al brandurilor Fiat, Alfa Romeo, Jeep, Fiat Professional, Abarth şi Maserati şi ar fi abuzat de poziţia sa dominantă pe piaţa furnizării de piese de schimb originale pentru mărcile din portofoliu atât prin aplicarea de condiţii inegale pentru aceleaşi servicii oferite partenerilor comerciali, cât şi prin ruperea relaţiilor contractuale.

    În cadrul acestei investigaţii, Consiliul Concurenţei a desfăşurat inspecţii inopinate la Auto Italia Impex SRL, iar documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice.

    Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilelor practici anticoncurenţiale analizate. Efectuarea acestora nu reprezintă o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor, spun reprezentanţii Consiliului Concurenţei.

    Anul trecut, autoritatea de concurenţă a declanşat o investigaţie privind posibila încălcare a legislaţiei în domeniul concurenţei, prin coordonarea comportamentului pe piaţă de către Auto Italia Impex SRL, o parte a firmelor de reparaţii autorizate din reţeaua Auto Italia şi Uniqa Asigurări.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro