No menu items!
More

    Relantisorul cu țepi – măsura drastică pentru cei care intră pe interzis. Un centru comercial din Iași a aplicat-o cu succes

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    De vorbă bună nu înțelegem, de legislație și de sancțiuni se pare că nu, caz în care se trece la variante radicale pentru că altfel s-a dovedit că nu se poate. Astfel de măsuri dau rezultate, iar cei care încearcă se le ignore se aleg cu pagube considerabile.

    Ceea ce vedeți în imagine funcționează deja în parcarea unui centru comercial din Iași. Exasperați din cauza nesimțirii celor care circulă pe sens interzis și care astfel blochează circulația normală în zonă, administratorii centrului comercial au decis să instaleze ceea ce puțini se încumetă să facă – un relantisor cu țepi.

    Dacă circuli pe sensul corect, nu se întâmplă absolut nimic, anvelopele nefiind afectate. Dacă însă încerci să intri pe interzis, atunci cauciucurile se sparg în acei țepi. Din spusele oamenilor care locuiesc în zonă, au fost deja câteva cazuri de șoferi care nu au observat sau au ignorat ”obstacolul”, încercând să intre pe sens interzis.

    ”Toți au făcut pană, dar niciunul nu a comentat, nu a făcut scandal, știindu-se în culpă”

    Imaginile cu relantisorul cu țepi (foto BZI) s-au răspândit imediat în mediul online. Cele mai multe reacții sunt favorabile măsurii, însă au existat și câțiva care au vorbit despre ”distrugere” și sesizări penale.

    Ceea ce ei nu înțeleg este că măsura a fost aplicată pe o proprietate privată, pe care nimeni nu te obligă să pătrunzi, dar dacă o faci respecți obligatoriu regulile. În caz contrar, oferta de anvelope este una generoasă pe piață, doar prețul de achiziție putând să genereze un oarecare disconfort.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro