No menu items!
More

    VIDEO – Cum să circuli cu așa ceva pe un drum public? Ce a spus reprezentantul unei stații ITP, când a văzut imaginile

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Imaginile au fost surprinse în Prahova, pe drumul care leagă Iordăcheanu de Urlați. Sunt multe astfel de cazuri, mai ales în zonele rurale, unde cei care conduc epave pe roți se bazează pe faptul că nu prea se intersectează cu poliția.

    În general, cei care ne trimit imagini cu autovehicule aflate într-o evidentă stare tehnică precară ne întreabă ”cum de au obținut ITP-ul?” Răspunsul este simplu… cele mai multe nu l-au obținut, pentru că proprietarii nici nu intenționează să le facă, fiind conștienți că nici cei mai ”îngăduitori” inspectori (pentru o sumă corespunzătoare) nu și-ar risca libertatea. Alții au, dar mașina a suferit avarii după efectuarea ITP-ului.

    Ne-am adresat unei stații autorizate pentru a face inspecții ITP în Ploiești, arâtându-i unui angajat imaginile: ”Cum să îți riști munca, libertatea și ce conștiință să ai, dacă vine așa ceva pe stand la ITP? Am ani de experiență în spate și vă mărturisesc că resping mașini pentru mult mai puțin decât se vede în aceste imagini. Le-am respins legal, motivele fiind întemeiate.

    În altă ordine de idei, dincolo de profesie sunt șofer, sunt părinte, sunt un om care circulă pe drumurile publice și mă gândesc cum ar fi să fiu victima unui accident cauzat de o asemenea epavă, sau cum să fie cei dragi victime.

    Apoi, cei care fac inspecțiile tehnice periodice știu că viza lor dă dreptul autovehiculelor să circule. Ori, în caz de accident, când experții constată în ce stare tehnică a fost mașina implicată, apoi verifică unde a făcut ITP-ul, la ușa cui credeți că bate poliția? Și foarte bine că se întâmplă așa. Cine nu are conștiință să aibă măcar frică.”

    Ce motivează cei care sunt surprinși în trafic cu asemenea epave?

    ”Cei mai mulți spun că tocmai se deplasau la un service, să remedieze problemele, ca să poată avea o mașină sigură. Deși nu e de râs, mă mai uit o dată la imagini și vă spun că din asta nu mai faci mașină. E clar că e un pericol public. Vă spun din experiență că se vede că mașina a fost lovită destul de serios în partea din stânga-spate. Faptul că aparent se poate deplasa pe roți, că un șofer decide că este în regulă, nu reprezintă un motiv să circuli cu ea așa. Poate chiar ai ITP valabil, dar nu te bazezi pe o hârtie, pe o ștampilă, ci exclusiv pe starea mașinii din momentul în care te urci la volan.

    Aș mai adăuga că există soluții pentru astfel de cazuri. Se numesc platforme auto și reprezintă soluția legală pentru a-ți duce mașina în service, dacă chiar merită reparată. În niciun caz nu scoți așa ceva pe drum public.”

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro