No menu items!
More

    Hyundai a prezentat Ioniq 6, modelul electric cu autonomie de 610 km, primul concurent real pentru Tesla

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Conform datelor furnizate de Reuters, Ioniq 6 este unul dintre cele peste 30 de modele electrice pe care Hyundai Motor Group (Hyundai, Kia și Genesis) intenționează să le producă până în 2030 pentru a atinge ținta de 12% din piața vehiculelor electrice la nivel mondial.

    Ioniq 6 va concura în mod direct cu Model 3 de la Tesla, cel mai bine vândut sedan electric, iar prin lansarea sa Hyundai își va extinde gama de modele electrice, dincolo de crossover și SUV.

    Exceptând mașinile de o calitate îndoielnică din China, Hyundai și Kia au fost al doilea cel mai mare producător de vehicule electrice la nivel global în primele cinci luni ale anului, cu o cotă de piață combinată de 13,5%. Tesla a avut cota de piața de 22%.

    Ioniq 6 va avea o autonomie de aproximativ 610 de kilometri, cu aproximativ 30% mai mult decât crossover-ul Ioniq 5. Modelul va fi produs la uzina Asan din Coreea de Sud începând cu finalul anului, iar prețurile pentru Ioniq 6 pornesc de la 42.000 de dolari pe piața sud-coreeană. În SUA, modelul va fi disponibil în primul trimestru din 2023.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro