No menu items!
More

    9 treceri de pietoni înălțate, în doar 6 km – Soluția unei primării din Prahova care a stopat accidentele mortale

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    ”Nu se mai putea! Au murit oameni și au murit nevinovați, călcați pe trecerile pentru pietoni. Se circula ca la nebuni și te așteptai dintr-o clipă în alta să vezi încă o tragedie”, o spune un localnic din Plopu, județul Prahova, după o serie de accidente grave produse în localitatea sa.

    În urmă cu aproximativ o lună și jumătate, o fetiță traversa regulamentar împreună cu mama ei. Au fost spulberate pe o trecere de pietoni din Plopu, pe DJ102E. Copila de 8 ani a decedat, mama ei (33 de ani) fiind și acum în spital, cu operații multiple, cu tije metalice și alte artificii medicale care să o țină în viață. Șoferul are 42 de ani și va plăti pentru ucidere din culpă. Indiferent de pedeapsă, răul făcut nu mai poate fi îndreptat.

    Citește AICI știrea despre accident.

    Adrian Bălănescu, primar Plopu: ”Era nepoțica mea… Mama ei, respectiv sora mea este și acum în spital. Vieți distruse… Degeaba am făcut trotuare, degeaba aveam treceri semnalizare ca la carte. Speram ca oamenii să circule civilizat și să respecte regulile.

    Vă spun că sunt o grămadă de iresponsabili și acum. E un drum aglomerat, iar asta se întâmplă pentru că nu vor mulți să plătească rovinieta și pentru că știu de camerele de la Albești aleg să ocolească pe la noi. Mergeau cu 100-150 prin localitate.

    Opreau șoferii responsabili la treceri, acordau prioritate pietonilor, dar venea câte un șmecher din spate, în viteză, îi depășea pe cei opriți și ați văzut și dumneavoastră ce se întâmpla pe trecere. 

    Am făcut demersuri la poliție și mi-au spus că nu au suficient personal să acopere toate zonele cu probleme din Prahova. Au tot făcut acțiuni și înțeleg că trebuie să se mute dintr-o zonă în alta, așa că am decis să fac tot ce pot să stopez nebunia asta. Familia mea e distrusă, nu mai am ce face pentru ea, dar am zis să fac pentru ceilalți, pentru ca ei să nu treacă prin ce trecem noi.”

    Primarul a făcut toate demersurile la Poliție și la Consiliul Județean, a primit aprobări, a găsit și fonduri și a înălțat toate trecerile de pietoni din zonă.

    Adrian Bălănescu: ”Sunt 9 treceri înălțate, pe o porțiune de drum de aproape 6 km. Le-am înălțat legal, cu 9 cm. Nu-ți rupi mașina, dacă respecți viteza legală. Aș fi vrut să nu fie nevoie, dar uite că altfel nu s-a putut altfel. Știu că unii sunt supărați, că nu mai pot circula ca nebunii, dar eu sunt mai liniștit acum, știind că e greu să mai facă victime. Au mai fost și alte decese, să știți. Sper ca și colegii mei din alte localități să facă la fel. Să se supere cine o vrea, dar să nu mai avem decese în rândul oamenilor nevinovați.

    Am pus și camere de supraveghere peste tot, ca să acoperim întreaga zonă. Cumva, cred că apelurile la responsabilitate nu dau rezultate, așa că le dublăm cu tot ce ține administrativ de noi.”

    Chiar dacă intervalul scurs de la punerea în aplicare a acestor măsuri este relativ scurt, oamenii spun că nu s-au mai înregistrat nici măcar tamponări ușoare. A scăzut viteza de deplasare pentru că iresponsabilii nu au cum să mai gonească prin localitate, fără să-și distrugă mașinile.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro