No menu items!
More

  Românii care nu și-au recuperat taxa auto o pot face din nou. A fost adoptată ordonanța care modifică regulile în favoarea proprietarilor de mașini

  Publicat pe:

  Că s-a numit taxa auto, timbru de mediu sau taxa de poluare, această taxă a fost încasată ilegal de către statul român. Șoferii erau obligați să o plătească, ca să își poată înmatricula mașinile. Miile de procese au dat câștig de cauză contribuabililor, iar statul român s-a văzut nevoit să se supună hotărârilor definitive și să restituie banii încasați abuziv.

  Restituirile s-au făcut în etape și nici până acum nu au fost finalizate.

  Cei nu au cerut încă restituirea taxei auto, trebuie să știe că o pot face pentru că, în cadrul unei ședințe de guvern, a fost adoptată o nouă ordonanță de urgență.

  Principala modificare a acesteia se referă la timpul în care șoferii pot depune această cerere de restituire a banilor.

  Proprietarii mașinilor pentru care s-au plătit taxele respective au la dispoziție cinci ani pentru a-și cere banii înapoi, și nu un an așa cum fusese stabilit inițial.

  Important de menționat este faptul că tot ceea ce trebuie să facă este să depună o solicitare la sediul ANAF, asta după ce instituția va elibera modelul, iar soluționarea cererii trebuie făcută în maximum 45 de zile.

  Banii restituiți vor merge direct în conturile proprietarilor autoturismelor. Noua ordonanță de urgență se referă la restituirea taxei de poluare, la taxa emisiilor poluante dar și la timbrul de mediu.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro