No menu items!
More

    Adolescent neatent, rănit grav, după ce a intrat cu bicicleta în fața unui TIR (VIDEO cu impact emoțional puternic)

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Neatenția se plăteștește scump, uneori cu viața. În cazul de față, un adolescent se află în stare gravă, după ce a intrat cu bicicleta pe un drum principal, fără să se asigure, moment în care a fost lovit în plin de un TIR. Scenele au fost surprinse de o cameră de supraveghere.

    Conform datelor furnizate de IPJ Galaţi, ”accidentul s-a produs joi, 23 iunie, în jurul orei 22.20, pe DN 25, în localitatea Lieşti, din judeţul Galaţi.

    Adolescentul a ieşit în mijlocul drumului fără să se asigure şi şoferul nu a mai putut să-l evite. Din primele verificări, a rezultat că victima, un minor, de 16 ani, care circula pe bicicletă, ar fi fost acroşată de un autocamion de mare tonaj, în timp ce ar fi traversat neregulamentar.”

    Adolescentul a fost transportat la spital, pentru îngrijiri medicale, având multiple traumatisme. A scăpat cu viață, însă urmează o perioadă critică pentru el.

    Şoferul este anchetat, iar poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă. Autocamionul este înregistrat în Republica Moldova.

    Se cercetează dacă șoferul circula regulamentar (cu respectarea vitezei legale și a programului de lucru), în funcție de aceste elemente urmând să se stabilească dacă este culpă comună sau vina este exclusiv a biciclistului.

    Din nefericire, astfel de ”manevre” ale unor bicicliști sunt frecvente, punându-i în situații limită pe șoferii care nu mai au timp să reacționeze în timp util, mai ales în cazul camioanelor de mare tonaj. Nu puține sunt cazurile în care șoferii trec prin perioade cumplite, pe lângă impactul psihic al evenimentului rutier, oameni nevinovați ajung să treacă prin cercetări penale, care chiar dacă se finalizează cu NUP, lasă urme adânci în viețile lor.

    Atenție, video cu impact emoțional puternic!

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro