No menu items!
More

  Faruri mătuite? ICars îți arată cum poți rezolva problema prin polimerizare

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Mai devreme sau mai târziu, în funcție de calitatea farurilor, acestea ajung să se mătuiască, diminuâdu-și eficiența și devenind inestetice.
  Soarele, criblura, materialele antiderapante, spălările succesive cu spumă activă de calitate îndoielnică sunt factorii care duc la mătuirea farurilor.

  Cândva, farurile se fabricau din sticlă, acesta fiind mult mai rezistentă la acțiunea factorilor externi. Sticla a fost înlocuită cu mase plastice, peste care se aplică un strat de lac.

  Mătuirea farurilor se produce tocmai prin deteriorarea acestui strat de lac, de care putem scăpa relativ ușor.

  Metodele sunt destul de cunoscute, însă se pune problema eficienței lor. Tocmai acesta este motivul pentru care echipa ICars a ales să vă prezinte atât metodele ineficiente, dar și soluțiile care dau rezultate pe termen lung.

  Cei mai mulți au auzit despre frecarea farurilor cu pastă de dinți, WD40 sau polishare directă, fără curățarea lacului deteriorat. După aplicarea acestor metode se văd rezultate, chiar dacă nu sunt mulțumitoare. La prima spălare dispar, farurile redevenind opace.

  Ce și cum putem face?

  Etapele sunt: izolarea cu bandă de protecție a zonelor vopsite din jurul farurilor, șlefuire faruri, manual sau cu echipamente de șlefuire, cu foi abrazive de diferite granulații.

  După ce lacul deteriorat a fost complet îndepărtat, urmează două metode care vor da rezultate pe termen lung:

  1. Polișarea și aplicarea unor folii transparente. Această metodă presupune dexteritate și achiziționarea unor produse de calitate.

  2. Polimerizarea farurilor. Deși, după șlefuire, farurile par compromise iremediabil, utilizarea aparatului de polimerizare va duce la rezultate spectaculoase. Etapele, detaliile și costurile, dar și rezultatele vă sunt prezentate în această ediție a vlogului ICars.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro