More

  Un prahovean acuză BCR Leasing că îl obligă să plătească rate la o mașină pe care nu a putut să o ridice din Austria. ”Banca a fost păcălită și a plătit banii într-un cont indicat de hackeri!”

  Publicat pe

  Ceea ce trebuia să fie o bucurie, cumpărarea unei mașini din Austria, s-a transformat într-un coșmar pentru un prahovean. El a devenit victima colaterală cel mai probabil al unui atac informatic și susține că în plasa hackerilor a picat chiar BCR Leasing! Astfel, clientul acuză că, în urma unui mail clonat de hackeri, BCR Leasing a plătit contravaloarea mașinii într-un alt cont decât cel indicat de dealerul din Austria și care figura pe factură. În urma acestui incident, prahoveanul a rămas fără mașină, dar și dator la bancă. Iată ce i s-a întâmplat.

  Și-a găsit mașina visată într-un parc auto din Austria

  Pe 4 aprilie, administratorul unei firme din Prahova a identificat un autoturism VW Touareg pe un cunoscut site de vânzări auto din Europa într-un parc auto din Austria.

  Patru zile mai târziu, prahoveanul a mers la fața locului unde a văzut mașina și a decis că o va cumpăra.

  ”Am fost personal la parcul auto din Austria. Am văzut mașina, mi-a plăcut, le-am spus că vreau să o cumpăr. Atunci mi-au cerut o garanție de 1000 de euro pentru rezervarea mașinii și mi-au dat factura, prețul fiind de 42.000 de euro. Am revenit în țară și m-am dus la BCR Leasing, de unde am avut cea mai bună ofertă pentru finanțare. Am achitat un avans de aproape 7000 de euro și le-am dat factura cu datele vânzătorului, inclusiv contul pentru efectuarea plății, care era la Raiffeisen deschis în Austria” a povestit pentru Observatorul Prahovean cel care avea să devină o victimă a fraudelor bancare.

  Surpriză la ridicarea mașinii pe care BCR Leasing a confirmat că a plătit-o

  Ulterior, prahoveanul a primit confirmarea de la BCR Leasing că factura a fost achitată și că poate merge în Austria să-și ridice mașina. Aici, surpriză! A aflat că autoturismul mult visat nu a fost plătit! A sunat imediat la BCR Leasing, iar angajata care s-a ocupat de dosarul său i-a transmis că suma respectivă a fost achitată într-un cont din Spania, în urma primirii unui mail.

  Citește și Noua metodă de țeapă prin whatsapp: ”Mama, mi s-a furat telefonul, îmi trebuie bani să-mi blochez cardul”

  ”Am crezut că nu este adevărat! Mi-au recunoscut că au primit un mail, m-am uitat cu atenție la ora primirii – era  ora 1  noaptea în care li se cerea plata într-un cont din Spania pentru că din cauza unui audit nu se mai fac plăți în cel din Austria. I-am întrebat cum au putut să fie atât de naivi și de ce au plătit în alt cont decât cel de pe factură fără să mă anunțe? Le-am reproșat și că nu au verificat la cumpărător dacă informația este reală, mai ales că cei de la parcul Auto le-au dat toate datele de contact” acuză clientul.

  ”Tot eu sunt bun de plată pentru eroarea lor?”

  Deși a avut mai multe discuții cu reprezentanții BCR Leasing pe această temă, a trecut o lună de la incident și a început să primească de la bancă facturi de plată cu ratele la creditul auto pentru mașina care a rămas în parcul auto din Austria.

  ”Vă spun, sincer, că sunt disperat. BCR Leasing mă scoate dator cu 42.000 de euro pe care i-a plătit într-un cont indicat de hackeri, iar eu eu am rămas și fără mașină și fără garanția de 1000 de euro oprită de parcul auto din Austria pentru că nu am mai cumpărat bunul de la ei. Plus că le-am dat avans aproape 7000 de euro, bani care au rămas în conturile lor. Cum este posibil așa ceva?” se întreabă clientul. Acesta s-a decis să depună plângeri la Poliție și va acționa banca în instanță pentru recuperarea prejudiciului suferit.

  Reacția BCR Leasing

  La solicitarea Observatorul Prahovean, BCR Leasing a transmis următorul punct de vedere: ”Informațiile contractuale dintre două entități private nu pot fi dezvăluite public, nefiind informații cu caracter public. Vă putem confirma însă faptul că în acest caz, precum în toate relațiile sale comerciale, BCR Leasing a respectat procedurile legale și contractuale și a acționat exclusiv în baza mandatului solicitat și oferit de către client și a informațiilor primite din partea furnizorului. Întrucât BCR Leasing este în egală măsura preocupată cu privire la situația fiecărei finanțări acordate, acționează și va acționa pe toate căile legale în raport cu condițiile contractuale și circumstanțele fiecărei cauze, în vederea identificării soluțiilor optime și în beneficiul celor două părți implicate”

  autor Maris Nica – www.observatorulph.ro

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  ANUNȚURI NOI

  Nou pe iCars.ro

  30 iunie – Ziua protestelor împotriva scumpirii carburanților. Veți participa între orele 18 și...

  Oamenii nu știu dacă aceste proteste vor avea finalitate, însă se organizează de mai...

  INFOTRAFIC: Restricții de circulație, astăzi, pe DN1 în Prahova și pe Autostrada A2 București...

  Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi, 30 iunie, sunt...

  Se majorează amenzile pentru lipsa rovinietei. Parlamentul a dat votul final pentru înăsprirea acestor...

  În luna mai, Senatul, în calitate de primă cameră sesizată, a votat proiectul de...

  Decizia UE: Din 2035 se interzice comercializarea mașinilor noi cu motoare termice. Ce se...

  După negocieri, miniștrii mediului din Uniunea Europeană au ajuns la un acord în privința...

  După ce a fost măcelărit, Codul Rutier se întoarce la comisia de specialitate din...

  De la începutul acestui an, Codul Rutier a suferit modificări succesive, unele dintre ele...

  Cum arată noul pod de peste Dunăre, cel mai mare din România și al...

  CNAIR a anunțat că ultimul din cele 86 de segmente de tablier metalic a...

  Circuli cu unul sau mai multe becuri arse la mașină sau motocicletă? Cum poți...

  Se întâmplă ca un element optic al mașinii sau motocicletei să se defecteze. Poate...