No menu items!
More

    Specimenul care intră cu mașina pe plajă are acum un frate la munte. 51 de turiști blocați în telescaune, după ce un pasionat de off road a stricat instalația

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Unii ar numi-o pasiune pentru off road, pentru aventură și evident adrenalină. Cei mai mulți o numesc însă lipsă de bun simț, de educație. Este vorba despre atitudinea unor șoferi care își testează mașinile în locuri unde în mod normal nu ar trebui să aibă acces.

    Și dacă sunteți deja obișnuiți cu cei care rămân blocați cu mașinile pe plajele din județul Constanța, a apărut acum și șoferul care creează probleme la munte.

    ”Incidentul de la telescaunul din Vatra Dornei, când 51 de persoane au rămas blocate timp de câteva ore,a fost provocat de un şofer care a intrat cu o maşină de teren într-o zonă interzisă şi a lovit un telescaun care circula o înălţime mică, a declarat administratorul societăţii SC Telescaun Vatra Dornei”, Paul Boncheş.

    La scurt timp, chiar şoferul a sunat să anunţe faptul că a intrat cu maşina, un autovehicul de off road, într-un scaun care se afla la o distanţă mică, de numai un metru şi jumătate faţă de sol. Astfel, întreaga instalaţie a fost oprită.

    La faţa locului a fost chemată şi poliţia. Bărbatul de 44 de ani a fost testat cu aparatul etilotest şi se pare că nu consumase băuturi alcoolice. Nu ar fi văzut semnele care indicau acces interzis în acea zonă, tocmai din cauza faptului că telescaunul era la o distanţă foarte mică de sol şi exista riscul să se producă un astfel de incident.

    ”51 de persoane, printre care un copil, au rămas blocate duminică după-amiază în telescaunul de la Vatra Dornei, fiind apoi coborâte în siguranţă de către echipajele de intervenţie”, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată. La faţa locului au intervenit pompieri militari şi salvamontişti cu utilaje specifice, dar şi jandarmi de la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

    Mesajul postat luni pe pagina de Facebook a Salvamont Vatra Dornei: „Duminică, 24 aprilie, în jurul orei 15,20, Telescaunul s-a oprit, iar la încercarea de repornire am observat că NU există blocaj, ceea ce a însemnat că este vorba despre ceva mai grav.

    La scurt timp, am primit un telefon din partea numitului Sergiu Rusu, care m-a anunţat că a făcut o mare prostie: a intrat cu maşina de teren personală într-un scaun al Telescaunului, în zona intermediară, acolo unde acesta circulă la o înălţime mică de sol.

    Zona respectivă este proprietate privată şi este semnalizată cu indicatoare privind accesul interzis, ceea ce înseamnă că nu putem vorbi despre o vină comună, ci, exclusiv individuală!

    Am fost, astfel, nevoiţi, după constatarea echipei tehnice a Telescaunului că remedierea avariei necesită câteva ore de muncă, să urmăm procedurile ce se impuneau.”

    A fost anunţată ISCIR Iaşi, s-a sunat la 112, am anunţat instituţiile de salvare cu care colaborăm în astfel de situaţii, timp în care lucrătorii TELESCAUN VATRA DORNEI au fost în permanenţă în dialog cu turiştii blocaţi, care au fost şi martorii momentului în care maşina a lovit instalaţia şi cărora le mulţumesc pentru înţelegerea de care au dat dovadă.

    De asemenea, aceştia au primit contravaloarea biletului înapoi, iar din discuţiile avute se pare că nu vor fi plângeri depuse din partea lor. La începutul acţiunii de coborâre a turiştilor au avut prioritate un minor şi o persoană diabetică, de aceeaşi atenţie sporită beneficiind toate persoanele blocate.

    Urmează, din nou, un raport din partea celor de la ISCIR Iaşi, însă motivul problemei este clar, un autoturism de teren condus în mod inconştient, a provocat evenimentul nedorit.”

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro