No menu items!
More

    Problemă: ”Se dă următoarea trecere de pietoni din Tătărani, Prahova”. Cerință: ”Cum rezolvăm traversarea în siguranță?”

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    Priviți cu atenție imaginile și nu spuneți imediat: ”Lasă, că ocolim puțin, că nu moare nimeni din asta!” Spunem că nu e cazul să o tratăm cu superficialitate din două motive.

    Primul motiv ține de acel bun simț administrativ, cel care ne împiedică să facem o treabă bună până la capăt, din acel necesar respect pentru oameni. Din câte se observă în imagini, în cazul acestei treceri de pietoni din Tătărani (DN1)… nu e cazul. Am putea să o numim ”traversare fără finalizare”

    Al doilea motiv ține de siguranța celor care traversează prin zonă, una intens circulată și evident una riscantă atât pentru pietoni cât și pentru șoferi.

    Să presupunem că un pieton se angajează în traversare. Ajunge spre capătul trecerii și observă că nu poate ajunge pe trotuar fără o abatere, una care îl scoate din zona traversării regulamentare. Ar putea fi oricând lovit și dincolo de acest necaz începe nebunia stabilirii vinovăției. Chiar și un avocat fără prea multă experiență poate disculpa un participant la trafic, fie pieton sau șofer.

    Către cine s-ar îndrepta vinovăția? Categoric către administratorul drumului, însă asta presupune un proces, în general unul de durată, cu expertize și tot ce presupune dovedirea vinovăției.

    Nu este de dorit pentru nimeni, însă nu putem să nu remarcăm încă o dată ”stilul” de a face aproape orice în bătaie de joc, în general pe bani foarte mulți și fără pic de lipsă de respect față de beneficiar, care mai are și calitatea de contribuabil.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro