No menu items!
More

    Se face dreptate! Proprietarii de trotinete electrice vor fi obligați să își facă asigurări

    Publicat pe:

    Emisiunile iCars

    Dezechilibrele sistemelor de frânare
    Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

    I-ați întâlnit în trafic, în special în marile orașe. Se deplasează destul de rapid și nu toți sunt conștienți că a circula pe carosabil presupune o mare responsabilitate. De aici și numeroasele accidente, soldate atât cu rănirea celor de pe trotinetele electrice, dar și cu pagube pentru șoferii care deși nu au nicio vină, rareori reușesc să recupereze prejudiciile.

    În cazul șoferilor vinovați, problema este simplă, pentru că ei sunt obligați să aibă RCA. Dacă totuși în accidente sunt implicați și cei care nu au, atunci se ajunge în instanță.

    De partea cealaltă, cei care circulă pe trotinete electrice nu respectă cu strictețe regulile impuse de deplasarea pe partea carosabilă, considerând că se pot strecura mai ușor. Realitatea a demonstrat că nu întotdeauna pot fi evitați la timp și în consecință evitați.

    În ultimii trei ani, în România au avut loc peste 300 de accidente în care au fost implicate trotinete. Acestea sunt argumentele pentru care proprietarii de trotinete vor fi obligați să aibă poliță de asigurare, începând de anul viitor.

    Autoritatea care supraveghează piața asigurărilor va aplica o directivă europeană deja aprobată.

    Directiva recent adoptată la nivel european îi obligă pe cei care ies în trafic cu trotineta să fie asigurați, după modelul asigurării de răspundere civilă. Parlamentul României are termen până la anul să introducă noua obligație și în legea națională.

    După ce Parlamentul își face treaba în acest sens, procedural este rândul Autorității de Supraveghere Financiară, care va trebui să elaboreze normele de aplicare.

    Abonează-te la newsletter-ul nostru

    Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

    Nou pe iCars.ro