No menu items!
More

  Reținut pentru înșelăciuni cu mașini. Cum acționa suspectul

  Publicat pe:

  Emisiunile iCars

  Dezechilibrele sistemelor de frânare
  Plecăm cu motorul rece sau îl încălzim?

  Miercuri, 27 octombrie 2021, polițiștii Secției nr.3 de poliție Ploiești au efectuat o percheziție domiciliară, în municipiul Ploiești, la locuința unei persoane bănuite de săvârșirea a 3 fapte de înșelăciune. Un mandat de aducere a fost pus în executare. 

  Din cercetări a rezultat că, începând cu luna decembrie 2020 până în luna aprilie 2021, un bărbat, din Ploiești ar fi promis unui număr de trei persoane vânzarea a două autoturisme, sens în care acesta ar fi primit avans sau plata integrală, în valoare de 6.000 de Euro și nu ar fi materializat promisiunea făcută.

  În urma perchezițiilor au fost ridicate înscrisuri materiale folosite la activitatea infracțională.

  Bărbatul, în vârstă de 36 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

  În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluția legală la finalizarea anchetei.

  Se întâmplă frecvent ca astfel de infracțiuni să producă pagube însemnate unor persoane de bună credință, care nu anticipează relele intenții ale escrocilor. Polițiștii vă sfătuiesc să nu faceți plăți în avans unor terți, care nu pot proba în niciun fel că desfășoară o activitate comercială legală. În domeniul auto second, pe cât posibil încercați să faceți achizițiile văzând mașinile și dovezilă că cei care le vând au acest drept legal.

  Abonează-te la newsletter-ul nostru

  Vei primi cele mai noi știri din domeniul auto-moto

  Nou pe iCars.ro